Ανοιχτή Επιστολή

• April 14, 2012 • Comments (0)

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Γυρίζοντας τη σκέψη λίγα χρόνια πριν, σίγουρα θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι στην Ελλάδα μας όλα τα προβλήματα φαίνονταν πολλά και άλυτα. Προβλήματα που όλοι μας διακρίναμε αλλά η θέληση του καθενός, ως μονάδα, δεν ήταν αρκετή για να διορθώσει. Για πολλά χρόνια οι πολιτικές εξελίξεις δεν προκαλούσαν και δε δημιούργησαν την ανάγκη για μεγάλες αλλαγές, παρόλο που ήταν απαραίτητες. Η σιωπηρή ανοχή, μετουσιωμένη σε εκλογική αποχή, μας φέρνει τώρα αντιμέτωπους με ένα γιγαντωμένο κράτος, βαριά φορολογία και πλήθος άλλα προβλήματα. Η κοινωνική πολυφωνία και πολυμορφία μεταφράστηκε σε πολιτικό κατακερματισμό του ίδιου διαμελισμένου και κουρασμένου πολιτικού σώματος.

Η ανάγκη συμμετοχής αλλά και η μεγάλη θέληση να δημιουργήσουμε ξανά όλοι μαζί είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Δεν το επιτάσσει μόνο η λογική αλλά και τα συναισθήματα που γεννά η επικαιρότητα και οι ειδήσεις που μας βομβαρδίζουν μέσω των ΜΜΕ. Να μην εγκαταλείψουμε την πίστη ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο μια ευλογημένη και όμορφη χώρα αλλά και ένας τόπος όπου ζουν άνθρωποι τίμιοι και εργατικοί που δημιουργούν αντί να καταστρέφουν, που συμμετέχουν αντί να απορρίπτουν με θυμό.

Την ώρα που διανύουμε μια πολική συγκυρία γεμάτη προκλήσεις και εκπλήξεις, το να αγωνιστώ με ενθουσιασμό για την επίτευξη αυτού του στόχου, που τώρα φαντάζει μακρινός, είναι ειλικρινής και συνειδητή επιλογή.

Μεγάλωσα και σπούδασα στην Αθήνα, ένωσα τις δυνάμεις μου με νέους που οραματίστηκαν ότι η αλλαγή και η βελτίωση της καθημερινότητας εξαρτάται πρώτα από εμάς. Πρώτα στο Πανεπιστήμιο σαν φοιτήτρια και σήμερα σαν εργαζόμενη ανταγωνιστικό ιδιωτικό χώρο, συνεχίζω να διεκδικώ, έχοντας πάντα πίστη στη μεγάλη δύναμη της συμμετοχής και της νόμιμης διεκδίκησης.

Στις 6 Μαΐου η χώρα πρέπει να μπει και πάλι στο δρόμο της εξέλιξης και της προόδου. Χρειάζεται να χτίσουμε και πάλι ό,τι κατεδαφίστηκε και μας οδήγησε πρώτα στην ηθική πτώχευση, πολύ πριν την οικονομική. Πρέπει να εμπεδωθούν και πάλι οι η έννοια της κοινωνικής δικαιοσύνης, η εφαρμογή των Νόμων, ο σεβασμός στη λειτουργία των Θεσμών.

Είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την πολυθρύλητη πια ανάπτυξη και την εξασφάλιση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας όχι σαν ασθενής και παρίας αλλά σαν ενεργό, αναγεννημένο μέλος.

Όλοι μας και περισσότερο οι νέοι οφείλουμε να αγωνιστούμε σήμερα για αυτά που θεωρούσαμε δεδομένα και «κεκτημένα». Για το δικαίωμα να ζούμε και να προκόβουμε στη χώρα μας, να διαμορφώνουμε το παρόν και να ονειρευόμαστε το μέλλον μας με αισιοδοξία και ελπίδα.

Σε καλώ λοιπόν να ενώσεις τη δύναμή σου με τη δική μου για να σηκώσουμε ψηλά τη σημαία την εθνικής αναγέννησης.

Με τιμή,

Αγάπη Α. Γερογιαννάκη

 

No related posts.

Tags: ,

Category: Διάφορα

About the AuthorView Author Profile

Comments (0)

Trackback URL | Comments RSS Feed

There are no comments yet. Why not be the first to speak your mind.

Go Ahead, Speak Your Mind
If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.