Βιογραφικό

Η Αγάπη Γερογιαννάκη γεννήθηκε στο Βανκούβερ του Καναδά και κατάγεται από το Ρέθυμνο. Μεγάλωσε στην  Αθήνα  και αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών  με Αριστείο, το 2000.

Κατά την διάρκεια των σχολικών της χρόνων ανέπτυξε την αγάπη της για τον αθλητισμό και την θάλασσα, ιδίως την κολύμβηση. Διακρίθηκε σε εθνικές και διεθνείς αθλητικές συναντήσεις.

Σπούδασε στον Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο όπου απέκτησε το Δίπλωμα της Ναυπηγού Μηχανολόγου Μηχανικού.

Κατά την διάρκεια των σπουδών της  στην Σχολή Ναυπηγών  Μηχανολόγων  Μηχανικών ανέπτυξε την αγάπη της για τα κοινά

Συγκεκριμένα, ηταν της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στη Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Ε.Μ.Π.,

•ήταν Μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ την περίοδο 2005-2009
•Κατά την διάρκεια της τριετίας 2005-2008 συμμετείχε στην διοργάνωση  Φιλανθρωπικών εκδηλώσεων  και Γιορτών Νεολαίας της ΟΝΝΕΔ σε όλη την Ελλάδα
•ήταν εκλεγμένο Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας από το 2008 στον Επιστημονικό Τομέα

Στην συνέχεια  ήταν Υποψήφια Βουλευτής στη  Β Περιφέρειας Αθηνών στις Εθνικές Εκλογές του 2012 και  διετέλεσε  Τομεάρχης της Νεας Δημοκρατίας Μεσσηνιάς  (2013).

Η Αγάπη Γερογιαννάκη εργάσθηκε κατα την διάρκεια των σπουδών της ενώ η πρακτική  άσκηση της σχολής των Ναυπηγών Μηχ. Μηχ. πραγματοποιήθηκε στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Απο το 2007 εργάζεται διαρκώς σε ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες, στο τεχνικό τμήμα και είναι μέλος του Τ.Ε.Ε.

Επίσης είναι ενεργό μέλος της SNAME (Society of Naval Architects & Marine Engineers) από την οποία έχει τιμηθεί με διάκριση  (Χιούστον 2011). Απο το 2014  ειναι εκλεγμενη Ταμίας /Γραμματέας του ελληνικού τμήματος.

Γνωρίζει άπταιστα  Αγγλικά, Γαλλικά και λίγα Ρωσικά.